Рухнаха митовете, че младите медици напускат България

Сред тях е д –р Борислава Динева – откритие на Балканските медицински награди 

 
Балканските медицински награди 2023 ще отличат и младите надежди в медицината, които опровергават митовете, че избират кариера в чужбина.  Сред тях е д-р Борислава Динева – ярък  пример за млад лекар, който е избрал да се развива професионално и академично в България.
Церемонията BALKAN MEDICAL AWARDS 2023  ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи от балканските държави с доказани значими постижения в областта.

Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 май 2023.  от 20 часа в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив.  
Д-р Динева се посвещава в проучването на чуждестранни здравни системи и цени високо споделения опит на европейски признати лекари, с цел да подпомогне положителната промяна на здравната система и здравната култура в България. Тя е млад лекар, който се гордее със своите учители и е сред хората, посветили се на каузата да изграждат  висококвалифицирани медицински кадри, които искат да работят в България.

Зад гърба си има редица сертифицирани стажове и обучения, проведени в България, Испания, Португалия и Чехия. Има опит в различни кожни клиники, отделения по хирургия и вътрешни болести. Д-р Борислава Динева бе един от младите доброволци в борбата срещу CoViD-19 в град Дупница по време на пандемията през 2020 и 2021 г. Днес интересите й са в сферата на клиничната и естетичната дерматология.

Завършила е с отличие Медицина в СУ „Св. Климент Охридски“ и е награждавана две поредни години с престижния приз „Студент на годината“ и с награда „Спортист на година“ – категория бадминтон. Сега тя продължава образованието си в магистърската програма по Публична администрация със специализация „Здравен мениджмънт“ на УНСС.
През годините е участвала в множество инициативи, посветени на повишаването на здравната култура на обществото в страната и в чужбина. Доброволческата й дейност е свързана с дългогодишното й членство в Ротаракт клуб Дупница, а по време на студентските й години – Асоциация на студентите-медици в България. Хуманитарната дейност е важна част от живота й в последните 11 години, като тя споделя, че безкористната служба в полза на обществото я е изградила като открит човек, който оценява хората около себе си и времето, в което живее. 

Лекари, болници, клиники и медицински екипи могат да кандидатстват за Балканските Медицински Награди.
Организатор  на събитието е Global Leaders 
Club, а официален PR е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION.
Организаторите имат зад гърба си десетки престижни събития. Партньори на събитието са големи медицински организации и ресорни медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *