Warner Bros. става на 100 години и отваря уникалния си архив с кинореликви

Американската филмова компания Warner Bros. празнува своя 100-годишен юбилей и по повод голямото събитие, отваря свръхсекретните си архиви за медиите.

Целта на компанията е да покаже невероятните колекции от реквизити, костюми, превозни средства и документи, съхранявани във филмовата й съкровищница, пише deadline.

Студиото започва да каталогизира и съхранява реквизит през 90-те години и продължава да добавя все повече избрани предмети от филмите и телевизионните сериали, които продуцира.

Експертите на Warner Bros. създават списък с желанията на киноманите за определени предмети, придобили емблематична стойност във времето.

В складовете се съхраняват и предмети от декора на филмите от „Матрицата“, „Супермен“ и „Батман“. Десет батмобила, както и маски и костюми, носени от актьорите, които са изиграли героя от Готъм сити, са съхранени в строго охранявано помещение, наречено „Пещерата на Батман“.

Кутиите със сценарии са старателно подредени и се трупат в колони високо до тавана. Пазят се и оригинални анимационни рисунки на Looney Tunes, а в специално проектирано помещение с температура, която внимателно се контролира, „живеят“ кукли от „Булката труп“ и „Гремлини“ на Тим Бъртън.

Warner Bros. е основана от Албърт, Сам, Хари и Джак Уорнър и е регистрирана на 4 април 1923 г.

Днес студиото е дом на едни от най-успешните филмови брандове в света и е безспорен лидер в развлекателната индустрия – от телевизионни до игрални продукции за голям екран във всякакви жанрове.

Костюмите от съкровищницата на компанията се съхраняват непокътнати за целите на приемствеността, в случай че някога отново бъдат необходими за даден филм и са изцяло под грижите на отдадения екип от архиватори, който бди над емблематичните кинореликви.

Кутиите с артефакти също са етикетирани с името на филма и актьора, който е носил дадения артикул. Колекцията е огромна и включва безценни баджове от „Интервю с вампир“, „V като Вендета“, дрехи от „Моята прекрасна лейди“ и много други.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *