Адв. Людмил Рангелов: С какво трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си

„Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради и автомобили ползвал господин Гешев. Той реши, че като го удари, някакъв дивидент и той ще получи”. Това заяви адвокат Людмил Рангелов по NOVA NEWS по повод вчерашните пресконференции на главния прокурор Иван Гешев, на зам.-главния прокурор и началник на НСлС Борислав Сарафов и неговия заместник в Следствието Ясен Тодоров.

Според адвокат Димитър Марковски вече има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната. „Това подчертава позицията, включително и на Адвокатския съвет, която показва необходимостта от съдебна реформа. Това са процеси, които текат с години, но сега се осветляват особено добре. Политиката не бива да закача съдебната власт и нейните ръководни органи, за да бъдат употребявани за определени политически цели”, допълни Марковски.

Относно поисканата охрана от Борислав Сарафов адвокат Марковски обясни, че „изпадаме в хипотеза, че фигурата на главния прокурор е ръководител на престъпна група“, което пък нанася непоправими щети на прокуратурата.

Според адвокат Рангелов трябва да има промяна на лицата в това ръководство.

„Никой не обсъжда въпроса с какво и как трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си в чужда приятелска държава с протекция на приятелска прокуратура. Това е безобразие, на което никой не обръща внимание”, допълни той.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *