Ангел Найденов: Изтеклите записи са поредното доказателство за разпад на държавността

Част от политическите лица, които бяха в проектокабинета на акад. Денков, вероятно ще си останат у дома или в парламентарните банки. Допускам, ще бъдат заменени с хора с профила на експерти и непартийно обвързани, което в някаква степен ще удовлетвори част от претенциите на ПП ГЕРБ. Това каза бившият министър на отбраната Ангел Найденов по БНТ по повод замразяването на преговорите за формиране на правителство между първите две политически сили.

Изтеклите вчера разговори и записите по думите му са поредното доказателство за разпад на държавността. „Сагата със записите, подслушванията и активността на отделни лица не е нова. Тя показва една гнусна страна на политическите нрави в България“, посочи Найденов.

По думите му скандалът с изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП очертава няколко сюжетни линии. „Те показват продукта на политическата кухня на една от партиите, които искат да ни управляват. Тези разговори представят една доста извратена картина и представа за начина, по който трябва да бъде упражнявана властта, представата на хора, за които най-малкият проблем е малкият политически опит или недостатъчният морал. Очевидно активността на тези хора е насочена към взривяване на възможността да бъде съставено правителство. Но те разкриват и нещо друго – силната вътрешна съпротива и опозиция и вероятно това не е съпротива и опозиция само в ПП. Това вероятно съществува и в ГЕРБ“, коментира Ангел Найденов.

Според него шансовете за формиране на правителство не са изчерпани, въпреки замразяването на преговорите. Дори да бъде формиран кабинет обаче, това няма да разреши политическата криза и всички проблеми, свързани с управлението и бъдещето на България, смята бившият министър на отбраната

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *