Африканско-карибски културен център бе открит в София

НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организираха откриване на Африканско-карибски културен център в деня, в който Африка празнува – 25 май, в аулата на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа“ 20 от 18 ч., научи ДУМА от Полина Арнаудова, пиар на НАТФИЗ.

Специално обръщение към гостите на откриването  направиха проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ, и проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ. Сред официалните гости са посланикът на Република Южна Африка Табо Тахе, проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии на СУ, Патрик Андерсен (Ямайка), съавтор на идеята за откриване на центъра, Абгодемаку Сорел (Бенин), Жерар Дезире Нгуеле (Камерун), Сюзан Гитиму (Кения), Анджи Милс (Южна Африка). Всички, които  присъстваха на официалното откриване на клуба, имаха възможност да се насладят на фотоизложба със снимки от Мароко, предоставени от Владимир Карамазов.

НАТФИЗ ще отбележи откриването на културния център и с Африканско-карибска кинопанорама.

Майсторски клас на тема „Африканското кино през XXI век в англоезичните страни“  се проведе на 25 май  в аулата на НАТФИЗ. Лектори са Сюзън Гитиму и Зорница-София.

Майсторският клас на тема „Киното в Камерун: от Независимостта до наши дни“ е  днес  26 май от 10 ч. в аулата на НАТФИЗ с лектор Жерар Дезире. Темата на майсторския клас от 14,30 ч. е „Раждането и развитието на африканското кино във френскоговорящите страни“, лектор е Агбодемаку Сорел.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *