А МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ПОГОВОРИШ С НЯКОГО ЛОРИ ГОТЛИБ

На 19 май излиза световният бестселър „А може би трябва да поговориш с някого“  -автобиографична книга за терапевта като пациент и за всичко онова, което остава скрито в нашия живот. Книга, която задава въпроса: „Как се променяме?“, и отговаря: „Във взаимоотношенията си с другите хора“. А взаимоотношенията между терапевти и пациенти, за които Лори Готлиб пише, изискват пълно доверие, за да може да настъпи каквато и да е промяна.

А може би трябва да поговориш с някого“ (превод: Наталия Афеян, 544 стр., 30 лв.) е книга, каквато досега никой психотерапевт не е писал. Това е книга за терапевт, който се подлага на терапия, за начина, по който протича една терапевтична сесия. Авторката проследява сложните понякога отношения между терапевт и пациент и драматичния път на човека към душевното равновесие. С разбиране и съчувствие към човешкото страдание Готлиб ни превежда през собствените си изпитания и през изпитанията на пациентите си. Прави го с лекота, професионално умение и ненатрапчиво чувство за хумор. Творба като тази на английски език се нарича a must-read – книга, която трябва да се прочете на всяка цена.

Родена през 1966 година, Лори Готлиб е уважавана американска писателка и психотерапевт. Работи като журналистка в NBC по времето, когато се снима сериалът „Спешно отделение“. Тогава решава да завърши медицина и впоследствие става психотерапевт. Автобиографичната ѝ книга „А може би трябва да поговориш с някого“ е включена в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ и е специално отбелязана от най-престижните американски списания. Книгата има и телевизионна адаптация.

 

Научен редактор на изданието: Светлозар Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *