Българи с имоти в Гърция няма да плащат данък тази година

Над един милион собственици на недвижими имоти тази година няма да плащат данък, съобщават от гръцката агенция по приходите. Облекченията са и да български граждани с имоти в Гърция, съобщи БНР.

Поради промени в данъчното облагане, над един милион са собствениците на имоти, които тази  година няма да плащат данък, а за останалите ставките са намалени. Без задължения върху имота са граждани с годишен доход под 15 хиляди евро, безработни, пенсионери, многодетни семейства.Средното понижаване на данъка върху имотите за страната е 31%.

С най-голямо намаление върху данъците за  имотите са тези, които се намират в Западна Гърция и в райони от северната част на страната.

Все още в област Атика, където се намира Атина, и реалната стойност на имотите е висока, собствениците остават с най-високи задължения.

Само дни преди парламентарните избори, които са в неделя 21-ви май, от опозиционната партия Сириза обещават 95% намаление на данъчното облагане в страната, ако спечелят вота.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *