„Възраждане“ напълно подкрепя позицията на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил

Позиция на „Възраждане“ по повод писмото до Светия Синод  на Българската православна църква от СУОБ „Мати Украйна“

В отворено писмо до Светия Синод на Българската православна църква сдружението на украинците в България  СУОБ „Мати Украйна“ призовава синода да се разграничи от публикуваните разсъждения на  Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил относно военните действия в Украйна, причините, които довеждат до тях,  и репресиите срещу Украинската православна църква.

Това писмо е повод да напомним, че  от февруари 2022 год. досега украинските туристи в България, известни още и като бежанци, са стрували на държавния ни бюджет почти 1 млрд. лв. През това време, докато се грижим за тях за сметка на нашите деца и нашите пенсионери, украинците в България имат повече привилегии от всеки български гражданин, които привилегии започват от неплащане на синя зона до покриване на всички разходи за сметка на държавния бюджет.  Докато държавата ни се грижи за тях по-добре отколкото за собствените си български граждани, те задействаха организацията – Съюз на украинските организации в България „Мати Украйна“.

Същата тази организация сега осъди изказвания на Видинския митрополит Даниил и призова Светия Синод да го порицае и да се разграничи от него.

В тази връзка напомняме на всички украинци в  България, че тук са  на гости и трябва да се държат като гости, а не като стопани на нашия дом. 

Когато българските граждани дадат доверието си на  „Възраждане“ и  започнем да управляваме България, ще експулсираме всички украински туристи, маскирани като бежанци. За истинските туристи от Украйна, разбира се, могат да останат- стига да си плащат сметките в хотелите. 

„Възраждане“ напълно подкрепя личността на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил и изказаната от него позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *