Голяма промяна в Мелник. Хотелите не са това, което бяха

Три хотела в Мелник се слагат на тезгяха за продан, установи репортерска проверка на Пиринско.

Продава се най-големият хотел „Мелник“, собственост на Лъчезар Динчев, който от дълги години е изнесъл бизнеса си в Дубай, където живее. Началната цена за продажба на хотела е 5 милиона евро. Хотелът не е в добро състояние, но разполага с най-голям брой леглова база в градчето, освен това има паркомясто и няколко конферентни зали и ресторант.

Това е хотелът, в който отседна американският актьор Арманд Асанте, който участва в снимки в селата Хотово и Мелник за филм за битка между мафията и полицията. По време на снимките на филма всички актьори бяха настанени в „Мелник“.

Вторият хотел, който се продава чрез агенция, е „Ел Греко“. Той е строен преди 15 години от Елина Христос Маридопулос. Цената, обявена в агенция, е 1 500 000 евро.

Продава се и хотелска сграда, с характерна за Мелник архитектура, която разполага с 20 двойни и 14 тройни стаи, както и с 4 апартамента, с общо 105 легла, салон за кафе, кухня, приемна за гости, финландска сауна, ароматна парна баня, летен бар, собствен паркинг. В ресторанта има 150 места вътре в залата и допълнително в градината. За любителите на спорта в просторния двор с площ от 2943 кв.м има възможност за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол и плуване в открития басейн с полуолимпийски размери.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *