„Да пренесем доброто с хорото“ на 10 юни в Русе

За поредна година благотворителната кампания „Да пренесем доброто с хорото“ е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността. В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в Русе, за да насочат внимание към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение, научи ДУМА от Directo Agency.

Инициативата на Школата по български народни хора „Еремия“ в София ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града – „Играорци Русе“ с ръководител Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Стремежът им е да запалят искрата в стотици, в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

 

До момента „Еремия“ са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев  събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в Плевен.

На ход е Русе, където на 10 юни от 12 ч. танцьорите от „Еремия“ ще пристигнат в града, за да извият хоро с танцьорите от „Играорци Русе“ на площада пред общината. Мисията този път е: изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, който то носи, се очаква над 600 души от двете школи да се хванат на хорото, в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза.

 

„Време е „еремийци“ да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот – казват танцьорите от „Еремия“ и основателят на школата Ивайло Георгиев. – На 10 юни от 12 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от Русе и околността да се хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!“

Всички привърженици на кампанията „Да пренесем доброто с хорото“ може да разберат повече за инициативата и през социалните мрежи на „Еремия“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *