Изненада: Поколението Z иска почивка от смартфоните

Наричат Поколението Z дигитални аборигени, тъй като представителите му на практика нямат никаква представа как протича животът без интернет, компютри и смартфони.

Ново проучване на Squarespace сред 4000 респонденти в САЩ, Канада, Великобритания и Австралия относно тяхното дигитално поведение обаче показва, че най-младите ни съвременници напоследък искат да си починат от модерните технологии.

Ето някои от основните изводи.

Ползите от технологиите са повече от недостатъците

50% от представителите на Z искат да си починат от телефона. Това е повече от всяко друго поколение.

За разлика от тях, бейби бумърите – най-възрастните ни съвременници, са най-малко склонни да захвърлят новите устройства – 20% са готови на това.

62% от анкетираните са съгласни, че възможностите на смартфоните, надделяват над недостатъците.

Уебсайтовете са по-достоверни от социалните медии

55% от анкетираните са заявили, че се доверяват на интернет за намиране на информация, в сравнение с 12% от анкетираните, които казват, че се доверяват на социалните медии.

Това все още се отнася за поколението Z, въпреки че само 41% от него предпочитат уебсайтове, а 20% търсят информация в социалните медии.

Разходката без wi-fi може да почака

Само 15% от анкетираните казват, че биха изкарали един ден, без да сърфират в интернет, в сравнение с 18%, които биха изкарали един ден, без да говорят с някого. 19 % са съгласни да изкарат един ден без да излизат навън.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *