Йордан Терзийски, ПП: Единственият възможен вариант за правителство е с втория мандат

Имаме решение, че няма как да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. В контекста на номинацията на Мария Габриел за премиер ще обсъдим в националните ни органи тази кандидатура. Моето лично очакване е решението да бъде препотвърдено. Това каза Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“ в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Това ще се случи на заседание на националния съвет във вторник.

По думите му при последните разговори с ГЕРБ-СДС са предприели различен подход с цел провеждане на дебати по политики с Мария Габриел. За да се прави правителство, трябва да се говори по политики, заяви Терзийски.

Той оцени Мария Габриел като „много позитивно лице“ на ГЕРБ. Партньорство с партията обаче е възможно след прочистване на партията, обновяване и катарзис. „Не знаем обаче кой ще управлява – дали тя или тези, които отговаряха вместо нея. Когато Бойко Борисов влезе в залата, те всички се изправиха на крака. Мислим ли, че тези хора наистина могат да взимат решения без разрешението на Вожда?“, попита Терзийски.

Според него в момента ГЕРБ върви по определен сценарий и за прокуратурата, и за връчването на мандатите, което е рисково за страната.

„Правителство не трябва да се прави със запълване на кутийки и с разпределяне на порции. То трябва да се прави по политики“, заяви Йордан Терзийски.

Към момента според него единственият възможен вариант за правителство е с втория мандат.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *