Кендал Дженър е най-скъпо платеният модел през 2023 година

Най-скъпо платеният модел през 2023 година е Кендал Дженър, с приходи от 40 милиона долара. Тя спечели титлата на най-скъпо платен модел през 2018 година и я запази през последните четири години.

 

Кендал Дженър е родена на 3 ноември 1995 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Тя е дъщеря на Крис Дженър и Кейтлин Дженър и се прослави с участието си в риалити шоуто „Keeping Up with the Kardashians“. Кендал започва кариерата си като модел на 14-годишна възраст. След работа в рекламни кампании и фотосесии, тя има пробивни сезони през 2014 и 2015 г., като дефилира за високомодни дизайнери по време на седмиците на модата в Ню Йорк, Милано и Париж.
Кендал е появявала в кампании, редакторски материали и корици за LOVE и различни международни издания на Vogue и е посланик на марката Estée Lauder. През 2015 г. тя дебютира под номер 16 в списъка на Forbes за най-добре платените модели с оценка за годишен доход от 4 милиона долара. През 2017 г. Кендал е обявена за най-високоплатения модел в света от Forbes, измествайки модела Жизел Бюндхен, който е бил лидер в списъка от 2002 г. насам.