Лондон: По съветски Москва принуждава руснаците да се жертват за войната

През последните седмици тонът на публичния дебат в Русия премина отвъд простото наказване на тези, които критикуват „специалната военна операция“ към налагане на гражданите активно да правят жертви в подкрепа на военните усилия. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Руските държавни медии и бизнес групи подадоха петиция до Министерството на икономиката да разреши шестдневна работна седмица за работниците предвид икономическите изисквания на войната, очевидно без допълнително заплащане.

На 21 май водещата руска пропагандаторка Маргарита Симонян изрази мнение, че гражданите трябва да работят по два допълнителни часа в заводи за боеприпаси всеки ден след редовната си работа.

Британското разузнаване посочва, че в развиващия се тон на дебата ясно отеква съветското чувство за обществена принуда. Той подчертава и как е много вероятно руското ръководство да определи икономическото представяне за решаващ фактор за спечелването на войната.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *