Нено Димов: Свикването на Велико народно събрание е напълно излишно

Правосъдната система, в частност прокуратурата, изживява истински катарзис. Определени действия имат много дългосрочна реакция. Случващото е проблем на Конституцията, надявам се този катарзис да подобри работата на прокуратурата. Това каза бившият министър на околната среда и водите Нено Димов в предаването „Говори сега“ по БНТ.

По думите му свикването на Велико народно събрание е напълно излишно. „То няма капацитет да направи добри промени. Дори хубавите части на Конституцията по този начин могат да бъдат опорочени“, смята Нено Димов.

Според него промените могат да минат и през обикновено Народно събрание.

„Няма да коментирам моя процес, но през последните 30 години имаше достатъчно много министри и заместник-министри, които бяха обвинявани и впоследствие решенията на съда показваха, че техните обвинения са по-скоро политически, отколкото други. Не е етично и морално в момента да коментирам собственото си дело, ще го коментирам, когато се произнесе окончателно съдът“, каза Нено Димов.

По думите му прокуратурата е орган за репресии. „Преминавайки след 1989 г. по начина, по който е действал преди, и прехвърляйки го почти идентично в Конституцията, която действа в момента, няма как да не бъде орган за репресии“, заяви той.

Нено Димов смята, че ляволибералната вълна в ЕС в момента се опитва да наложи ценности, които не са европейски. „По никакъв начин аз не мога да приема, че унищожаването на европейските икономики през зелените политики е добра за Европа. Не мога да приема, че новият расизъм, който се създава през Black lives matter. Животът на всички има значение. И не на последно място е Истанбулската конвенция, която бе приета от Европейския парламент и ще бъде наложена във всички държави, независимо от тяхното законодателство и конституции, да не говорим за общественото мнение. това не помага на единството на Европа и аз съм притеснен от това, защото ние трябва всячески да го защитим, а това го руши“, коментира Нено Димов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *