Нови мобилни камери влизат в борбата с нарушителите на пътя в София

В София са засечени 100 хиляди пътни нарушения само за месец. В борбата с нарушителите още 200 полицаи ще патрулират по улиците и булевардите на града. „Пътна полиция“ ще получи и 5 нови мобилни камери за скорост, с които да снима за нарушения от патрулките.

Над 600 стационарни камери на Столичната община следят трафика в София – къде има струпване на автомобили, инциденти, нарушения. От полицията имат достъп и в реално време до тези камери, обясни Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“.

„Много ясно се виждат нарушенията, вижда се къде имаме задръствания в града, за да могат колегите адекватно да реагират и да помогнат за придвижването. В реално време на екран се изписват номерата на колите, нарушенията, които ние после изпращаме в МВР за налагане на санкция“, обясни Дончо Барбалов.

Предвижда се поставяне на допълнително оборудване, чрез което да се засича минаването на червен светофар.

Общината няма право да налага санкции, но регистрира около 10 000 нарушения годишно. Общините могат да налагат санкции за неправилно паркиране. Само от началото на годината има 39 000 фиша от община София.

Нова телевизия, „Събуди се“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *