Представителните военни духови оркестри с празнична програма за Деня на храбростта и празника на БА

С музикален парад на военните духови оркестри ще започнат празничните прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Музикалният парад ще се състои на 3 май 2023 г. от 18.00 ч. в градината пред Националния дворец на културата. 174 музиканти от Гвардейския представителен духов оркестър, представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, военно формирование 34 750-Карлово и Съвместното командване на специалните операции, фестивалният оркестър от състава на Националния военен университет „Васил Левски“ и военно формирование 24 150 – Стара Загора ще участват в музикалния парад с произведения от български автори. В концертната програма ще участват и танцьори от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“- гр. Плевен. Военните оркестри ще представят индивидуални шоу програми.

По традиция в навечерието на празника на Българската армия, на 5 май от 18.00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои тържествен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и военните духови оркестри. Входът е свободен.

Разнообразната програма на концерта включва изпълнения на квартет „Армейска песен“, фолклорен квартет „Ладена“, танцова формация „Алгара“, Таня Дупаринова, Ива и Велислава Костадинови, Вили Станева, Веселин Вачев, Съни, Гергана Николаева, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Роси Кирилова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, а също така и на военните духови оркестри. Водещ на спектакъла е Галя Димитрова.

Концертът ще завърши с празнична илюминация в 21.00 ч., произведена от Борисовата градина.

Представителните военни духови оркестри ще участват и във водосвета и военния парад на 6 май на площад „Александър Батенберг“ в столицата.

Уважаеми колеги,

Ще имате възможност да интервюирате участници в музикалния парад на 3 май 2023 г. от 17.30 ч. до 17.50 ч. в градината пред НДК в София.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *