ПРЕМИЕРА НА „ТОВА Е КРАЯТ НА СВЕТА И СЕ ЧУВСТВАМ ДОБРЕ“ ОТ СТЕФАН КАСЕВ

„Тази книга и появата ѝ на бял свят прилича на пътуването, което описва. Тъкмо мислиш, че си готов, потегляш и ето че още зад първия ъгъл се появява изненада. После поглеждаш с други очи към минали събития, опитваш се да си спомниш цвят или дума, да отделиш полезното от ненужното, гледаш напред и посрещаш изгреви и залези. Понякога си подреден, понякога разхвърлян, но всяка една завършена страница е като стъпка към финала.“
Така започва пътеписът на Стефан Касев „Това е краят на света и се чувствам добре“, който излиза с логото на издателство „Scribens“ под редакцията на Нинко Кирилов. Визията на корицата е дело на Павлина Лалева.
Книгата обхваща 36-дневното пътешествие по пътя Ел Камино, както и завръщането оттам. Пътят до до историческата катедрала на Сантяго де Компостела е приключение, което малцина дръзват да поемат. Не само заради маршрута и предизвикателстава, които го съпровождат, а и заради изпитанието на духа и волята, с които човек се справя, далеч от дома и близките сред дивите багри и вихри на природата. Маршрутът предоставя възможност на пътешественика да остане насаме със себе си, да се изпита волята си, да предизвика сетива си, да се среща и разделя. Времето тече с различна скорост, гледките се сменят пред зоркото око на автора, а и достигането, и завръщането имат способността да променят.
Всяка стъпка е описана в книгата внимателно и детайлно, така че тя може да послужи като своеобразен наръчник за дръзналите да тръгнат по Пътя, но и преди всичко е лична изповед на един човек, следващ жълтите стрелки на своето време и търсещ мястото си сред тях.
Из книгата са разпръснати QR кодове, които след като бъдат сканирани, отвеждат и към визуалната част от преживяването – снимки от всеки ден на пътешествието.
Премиерата на книгата ще се състои на 22.06.2023 г. от 19:00 часа в бар „Kick’s“ (ул. Цар Шишман 22) с участието на автора, редактора и дизайнера на книгата, както и представители на издателство „Scribens“. Заповядайте!
***
„Намирам се на Терминал 1 и в главата ми като камбана бие въпросът „Защо го правиш?“. Облегнал съм раницата до себе си и наистина се чудя. След няколко часа ще излитам за Мадрид – първата стъпка към това да изпълня една мечта или цел, точно в този момент не съм сигурен кое е по-вярното определение за това, което ме очаква. Камино де Сантяго де Компостела. Пътят. Онзи виещ се в Испания път, който хиляди и може би милиони хора са минавали през вековете. Същия път, който преминават и сега стотици хора всеки месец с различни подбуди – религиозни, духовни, лични драми, от които искат да избягат или да се преоткрият сами… „
С уважение,
Б. Димитров

Издателска група Арс и Scribens

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *