Психолог: Родителите трябва да знаят, че най-важното нещо, което трябва да осигурят на децата, е комуникация и отношение

СЗО алармираха многократно, че тепърва ще се виждат негативните ефекти на това, което се случи по време на пандемията – самоизолацията. Това каза психологът Тодор Тодоров в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По думите му самоизолацията е често срещано явление. „Само преди три години ние бяхме тотално изолирани, не по свое желание. Стояхме седмици и месеци затворени по домовете си, без да се събираме с други хора“, коментира той.

Какви психологически процеси настъпват при човек, когато се затвори ще покаже експериментът с ултрамаратонеца Красимир Георгиев, който се самоизолира за 15 дни в стъклен контейнер пред НДК. „Ние направихме психологични беседи и изследвания на Краси, преди да влезе. Направихме и в средата на престоя. Ще има и в края, за да видим каква е динамиката и какви са евентуалните промени“, обясни той.

Днешните родители трябва да знаят, че най-важното нещо, което трябва да осигурят на децата, е комуникация и отношение, а не материални придобивки.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *