Путин готви чудовищна забрана за руснаците Копирано от standartnews.com

Руското министерство на здравеопазването планира да въведе допълнителни забрани, свързани с продажбата на алкохол, пишат руските медии, позовавайки се на доклад на ведомството.

Подготвя се забрана на продажбата на твърд алкохол от 20 часа на 11 часа дневно, увеличаване на възрастта за продажба – 21 години, допълнителни ограничения за реклама на спиртни напитки. Освен това общините ще имат право да забраняват продажбата на алкохол през почивните и празничните дни.

Крутите мерки са заради отчетените цифри, че през 2022-ра руснаците са изтървали целта. През есента на 2022 г. Министерството на здравеопазването отчете, че през последните 15 години консумацията на алкохол в Русия била намаляла с 40%. Очевидно от началото на войната консумацията се е засилила.

Business FM обаче даде убийствени коментари на експерти по темата.

Директорът на Центъра за изследване на федералните и регионалните пазари на алкохол (CIFRRA) Вадим Дробиз твърди, че ограничаването на времето на продажбите не ограничава желанието за пиене. Всичко, което предлага Министерството на здравеопазването, няма да сработи, твърди той. Според него данните, че се е изпил по-малко алкохол е само заради очевидните демографски проблеми на Русия.

Копирано от standartnews.com

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *