Сандов: Ако Гешев или Сарафов изкарат ключова информация, ГЕРБ-СДС ще бъде принудена да се смири

Според мен категорично няма да има правителство с първия мандат, освен ако няма някаква игра с кворума. Но дори да има правителство на малцинството, едва ли то ще бъде с дълъг хоризонт. Това сподели в ефира на Nova News бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Той допълни, че правителство на малцинството на ГЕРБ с програмата на ПП-ДБ звучи „нереално“.

Най-доброто би било да имаме редовно правителство с кратък хоризонт, но с втория мандат. Мисля си, че по-важните въпроси ще се решат през следващите две седмици, посочи Сандов.

По думите му решението на ПП-ДБ да не подкрепи кабинет с първия мандат не е някакво ново решение, а просто потвърждение на коалицията, че няма да подкрепи проекто правителство на ГЕРБ.

Борислав Сандов, който не е народен представител в 49-ото Народно събрание, но е част от „Демократична България“, увери, че от ПП-ДБ ще разговарят с всички политически формации в парламента в търсене на подкрепа за реализиране на втория мандат.

Той също така подчерта, че е важно България да има редовно правителство, особено предвид трусовете в съдебната система.

Всичко, за което сме говорили в последните години от „Демократична България“ за завладяната държава и сгрешения модел на прокуратурата, излезе наяве за два дни и то непредизвикано, защото се случи отвътре, каза още Сандов.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *