Спират хартиените сметки за ток в Западна България

„От септември 2023 г. фактурата за електроенергия ще се получава само по електронен път“. Това съобщение е притеснило част от абонатите на „Електрохолд“, доставчика на ток за Западна България. Причината е, че някои хора все още предпочитат да виждат сметките си на хартия, други не могат да работят с интернет, трети нямат достъп до мрежата.

Преминаването към е-фактури за всички битови потребители през септември е залегнало в промените в Общите условия на „Електрохолд Продажби“. Все пак ще има изключения –  в одобрените от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) текстове е предвидена опция хартиеното общуване между доставчик и клиент да продължи. Ако някой държи и след август да получава плик в пощенската си кутия с фактурата за месечното потребление, ще трябва да подаде изрично заявление за това.

За целта титулярът на партидата трябва да посети лично търговски център на „Електрохолд Продажби“ и да попълни Заявление за получаване на хартиена фактура.

„До август 2023 г. всички клиенти ще получават образец на заявлението заедно със сметката си за ток“, обясняват от компанията.  Много битови потребители вече са преминали към е-фактури и получават известията по мейл. Който иска да се присъедини, може да го направи чрез сайта на компанията. Електронната фактура е валиден данъчен документ. Тя съдържа всички данни като хартиената.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *