Татяна Буруджиева: Записът на Радостин Василев цели да уязви съставянето на правителство

Според мен единствената логика да се бърза толкова много с механизма за главния прокурор е да се пристъпи към действие. Това коментира доц. Татяна Буруджиева в ефира на Nova News.

„Омръзна ни да слушаме за реформа, за главен прокурор. Мисля, че само господин Велчев нямаше публични показни действия. Голям проблем с бързането обаче е, че може да се окаже, че работата не е свършена. Най-вероятно ще иде в Конституционен съд“, коментира тя.

Според нея скандалът е огромен и записът на Радостин Василев цели да уязви съставянето на правителство: „Според мен редовно правителство ще има, има нужда от бюджет.“

„Сложно е да се направи този кабинет заради субектите, които ще го правят, и отношенията между тях. Крайно време е българските политици да мислят и да разсъждават, когато говорят. Думите в политиката означават много“, подчерта тя.

„За тези 30 години голямото разбъркване у нас става с едно действие. Сега сме свидетели на целия букет от действия. Залогът е гигантски, най-голям е за българите, които вече много трудно се справят, когато държавата върви на самотек“, каза още тя.

Тя коментира напускането на БСП от днешното заседание в НС: „Това не е първото напускане на БСП. Никога не съм си го обяснявала това. Ти напускаш залата не просто за гласуването, а и за дебата. Не разбирам какъв положителен ефект може да има от това. Да откажеш да защитиш хората – нищо не постигна БСП, даже облекчи задачата.“

„Не можеш да бъдеш герой в черно. Имам съмнения какво точно ще постигне Радостин Василев с неговия политически проект“, допълни още тя.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *