Том Ханкс се надява на вечна кариера чрез изкуствения интелект

С възможностите на изкуствения интелект Том Ханкс вярва, че ще може да участва в нови филми дори след смъртта си.

Това обясни самият актьор в последния епизод на „The Adam Buxton Podcast“, цитиран от CNN.

„Сега всеки може да пресъздаде себе си на всякаква възраст чрез изкуствен интелект. Утре може да ме блъсне автобус и това да е всичко, но ролите ми ще могат да продължават“, смята носителят на „Оскар“.

„Извън разбирането, че това е направено от изкуствен интелект, няма да има нищо, което да ви подскаже, че не съм аз.“, добави Том Ханкс.

Водещият на подкаста Адам Бъкстон предположи, че зрителите ще могат да направят разлика между AI Ханкс и истинската версия на актьора.

В отговор, Ханкс все пак призна, че технологията може би няма да пресъздаде напълно актьорските му умения. „Без съмнение хората ще разберат, че не съм аз, но въпросът е дали ще им пука?“, попита той.

Задачата за създаване на профил на актьора чрез AI ще бъде улеснена, тъй като неговият образ и движения са записани във филма „Полярен експрес“ от 2004 г., припомни Ханкс.

„Първият случай, в който имаше огромно количество наши лични данни, закодирани в сървър, беше филмът „Полярният експрес“. Предвиждахме, че ще има тази възможност, да вземем нулите и единиците в компютъра и да ги превърнем в лице и характер. Сега го виждаме навсякъде.“, допълни любимият на милиони зрители актьор.

Ханкс е категоричен, че развитието на изкуствения интелект насърчава филмовите агенти да сключват договори за защита на образите на актьорите като интелектуална собственост.

„Мога да ви кажа, че във всички гилдии, агенции и правни кантори се водят дискусии, за да се измислят правните последици от това, че моето лице, моят глас и гласовете на всички останали са наша интелектуална собственост“, каза той.

В момента Ханкс промотира дебютния си роман „Създаването на още един голям филмов шедьовър“.

Книгата е базирана на „безумно амбициозната история за създаването на колосален, изпълнен със звезди, многомилионен екшън филм за супергерои и скромния комикс, вдъхновил всичко това“. Първите отзиви са смесени, но Ханкс приема критиките спокойно.

В интервю за BBC той обясни защо се е заел с проекта.

„Понякога просто трябва да имаш някаква друга причина, която да разпали въображението ти“, каза той и добави, че романът му „ще живее и ще умре въз основа на собствената си способност да забавлява и просвещава публиката“.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *