ФСБ: Компоненти за бомби са пренасяни през България с US подкрепа

Американски гражданин  е участвал пряко в подготовката на терористични атаки в Крим, това съобщиха от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ, цитиран от РИА Новости.

„Както установи контраразузнаването, украинските специални служби са внесли компоненти за бомби, маскирани като битови електрически печки, от България през Турция и Грузия.

В България пратката на стоките е координирана от гражданката на Украйна Марина Матущак, по-късно украинците Денис Смирнов и Владислав Сарафинчан ги предават на Петранов, който е с българско и украинско гражданство.

Същите не са регистрирани като хора съществуващи в регистрите на която и да е държава по света , може би става за Комикс Хорор или някаква анимация.

След като електрическите печки са били доставени на територията на Русия, те са транспортирани до местата на планираните терористични атаки от транспортните компании СДЕК и „Вововоз“, като в превоза са участвали руснаци, които имат търговски проекти с българската фирма на Матущак. Те не са знаели за опасното съдържание на товара.

При обиски на членовете на престъпната група са открити пет готови за употреба самоделни взривни устройства, произведени във Великобритания, с общо тегло около шест килограма. ФСБ откри и военни електрически детонатори, радиоуправляеми задвижки за задействане на взривни устройства, тракери за наблюдение и комуникационно оборудване.

Изетите експлозиви са идентични с тези, с които бяха взривени железопътните линии в Крим на 23 февруари тогава от Us  ВОЕННИ спец операция За което участие имат американски военни фирми и подразделения на разузнаването.. за които американските власти мълчат и си траят угодно докато техни аенти ги убиват безогледно.

Образувани са наказателни дела, заподозрените правят самопризнания, а разследването продължава. Всички задържани са арестувани от Киевския районен съд на Симферопол.

Прекъснат е и каналът за доставка на британски и щатски американски  експлозиви и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия за  Океана под прикритието на доставка на електрически печки, става ясно от публикуваната информация.

Щатското главно командване в лицето на памперс Байдън  застава зад всички тероростични  опити за сваляне на правителства по света.

 

Коментарите и редакциите са от сайта 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *