Шварценегер като бивш агент на ЦРУ. И още 10 сериала за гледане през май

Вярно е, че най-известната му реплика е „I’ll be back“, но сигурно малко хора са очаквали, че на 75 години Арнолд Шварценегер ще се завърне в екшън комедия. Но ето, той отново е тук, а премиерата на сериала е съвсем скоро.
Освен това може да гледате комедийния прочит на аферата „Уотъргейт“, свалила от власт американския президент Ричард Никсън. Историята не помни други случай, в който държавният глава на САЩ да е подал оставка.
Тук са и историята на комика Пит Дейвис, разказана от самия него, документалният сериал за конфликта в Северна Ирландия, смехориите около една бивша наркотрафикантка, превърнала се по принуда в частен детектив. Списъкът с нови сериали през май, селектирани от BBC, следва.
FUBAR
Това е първата главна роля на Терминатора в сериал. А героят му е „по-млад“ – само на 65 години.

Арнолд Шварценегер е в ролята на Люк Брънър, бивш агент на ЦРУ. Планира да прекарва времето си в спокойствие след пенсионирането и евентуално да се събере с жена си. Но се оказва, че трябва да свърши една последна работа. Премиерата е на 25 май по Netflix.

White House Plumbers
Не, тук изобщо не става дума за бригада водопроводчици, които се грижат американският президент да има течаща вода в къщата си. Сериалът разказва историята на екип от хора, чиято задача е била да опазят на всяка цена президентството на Ричард Никсън.
Ако някой е забравил, това е единственият държавен глава в историята на САЩ, подал оставка – заради скандала „Уотъргейт“. Тъй че може би водопроводчиците не се справили съвсем добре. Истината е, че именно те са виновни донякъде за аферата.
Тази история е била разказвана и друг път. Създателите на сериала обаче са възприели по-комичен прочит. Може да се гледа от по HBO Max.
Queen Charlotte: A Bridgerton Story
Netflix отдавна се трудят върху успешната романтична драма Bridgerton и затова не учудващо, че появява нов сериал, създаден покрай предишния.
Този път е разказана историята на кралица Шарлот, чийто образ е базиран на реална историческа личност – германската аристократка София Шарлот, омъжила се за крал Джродж III.
Сериалът проследява живота ѝ от ранна детска възраст до запознанството ѝ с британския монарх и зрелите й години. Шарлот е представена като независима или твърдоглава жена. Сериалът обещава изобилие от костюми, сцени с балове и секс, като и музика.

 

Bupkis
Това е историята на американския комик Пит Дейвис. В този сериал Пит Дейвис се играе от Пит Дейвис.
Първоначалната информация е, че сценарият е базиран на живота му, а от него има какво да се разкаже. Дейвис е говорил открито за психичните си проблеми и пристрастеността си към наркотиците. Освен това е излизал с Ким Карадшиян, Ариана Гранде, Кейт Бекинсейл и други известни дами.
Още една причина да се гледа този сериал. Джо Пеши е в него.
Премиерата бе на 4 май в платформата Peacock.

Silo
Apple TV+ напоследък доста залитат по научните фантастики. Този сериал не прави изключение.
Тук става дума за последните 10 хил. души на земята, които живеят в подземни сгради. Повърхността на планетата е толкова токсична, че убива всичко и всички.
Остатъкът от човечеството вече не помни кога хората са били принудени да слязат под земята, но пък трябва да се грижат за инфраструктурата, от която зависи животът им. Но любопитството им към външния свят е безкрайно.
Премиерата бе на 5 май.

Class of ’09
Историята тук е за випуск курсанти на ФБР, които завършват обучението си през 2009 г. Те се събират отново години по-късно след смъртта на приятел.
Сериалът преминава през три десетилетия, за да покаже как се променят образите и как хората се опитват да се пригодят към изменящата се американска правоохранителна система.
Премиерата в САЩ е на 10 май в платформата Hulu.

City on Fire
Всичко започва с едно убийство в Сентрал парк в Ню Йорк. След това действието се връща няколко седмици назад, за да покажат камерите един тийнейджър особняк, който разказва на терапевта си, че се е запознал с красиво момиче. Тя обаче се оказва свързана с група млади анархисти, които палят пожари из града. Така неособено общителният тийнейджър се оказва въвлечен в опасна банда.
Премиерата е на 12 май по Apple TV+.

High Desert
Бившата наркотрафикантка Пеги Нюман има нужда от работа и пари. И става… частен детектив. Твърди, че е много добра в това, макар че хората около нея не са съвсем сигурни.
В тази комедия участват Патриша Аркет, Мат Дилън и Рупърт Френд
Премиерата е на 17 май по Apple TV+.

Platonic
Това е една комедия за странните обрати в живота. Силвия (Роуз Бърн) е домакиня, макар че е завършила право. Не е виждала приятеля си Уил (Сет Рогън) от години и внезапно научава, че той се развежда.
Съпругът ѝ я кара да му се обади. Тя няма особено желание, но все пак го прави. Оказва се, че Уил държи хипи бар. Двамата постепенно отново стават близки. И става доста интересно.
Премиерата е на 24 май по Apple TV+.

American Born Chinese
Животът на Джин Уанг (Бен Уанг) не е лесен – има си проблеми и вкъщи, и в училище. Затова не е никак доволен, когато учителката му го кара да се сприятели с новодошлия Вей Чен (Джими Лиу) с досадния аргумент: „Понеже и двамата сте китайци“.
На Джин само това му трябва. Но пък е впечатлен от спокойствието на новия си познат.
Оказва се обаче, че новодошлият всъщност е син на божество, дошъл да привлече Джин като съюзник в предстояща космическа битка.
Тази комедия-екшън-фантастика съдържа в себе си елементи от китайската митология. И в нея играят двама носители на „Оскар“.
Премиерата е на 24 май по Disney

Once Upon a Time in Northern Ireland
Документалистът Джеймс Блъмъл спечели редица награди с Once Upon a Time in Iraq, разказващ историята за войната в Ирак от 2003 г. и последствията от нея.
Сега е насочил вниманието си към конфликта в Северна Ирландия. Той отново смесва архивни кадри с нередактираните разкази на хората, преживели онези времена. Блъмъл показва изключително силни интервюта с хора, чийто живот е бил променен завинаги.
Премиерата е края на май в САЩ и Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *