Бивш топ обвинител подсказа защо се иска главата на Гешев

Искането за оставката на главния прокурор Иван Гешев точно в настоящия момент е политически мотивирано. То е част от сделка между партиите и няма нищо общо с така прокламираната съдебна реформа. това заяви пред бТВ бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

„Приятелството е нещо имагинерно. По-скоро няма вечни врагове, има вечни интереси, очевидно в момента интересите са други и целят отстраняването на Гешев“, отговори Кокинов на въпрос дали вижда предателство на приятелството в лицето на ГЕРБ и ДПС.

„Това което виждам е, че не му се случват добри работи, приятелски огън, но може би не само приятелски. В тези времена човек не знае  кои са му враговете, камо ли приятелите“, добави той.

По думите ми под приятелски огън визира искането за оставка от шестимата прокурори.

Особено запомняща се беше и репликата на Кокинов към Борисов по повод действията на Сотир Цацаров начело на прокуратурата: „Не ми се подсмихвай, ти си го избира“. Но на въпрос дали си спомня защо му го е казал Кокинов отговори, че не си спомня.

„Очевидно политическите сили искат да конструират правителство и ми се струва, че в хода на преговорите се постига консенсус и част от сделката е част от това, което се случва“, посочи Кокинов.

„Вижда се, че събитията се насложиха твърде синхронизирано за нашата страна“, посочи той.

По думите му не било в полза на Гешев да мълчи.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *