Иван Таков: Изпълнихме обещаното – плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена

Изпълнихме обещаното – плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена. Това заяви председателят на БСП – София Иван Таков. Той лично провери днес как върви работата и присъства на поставянето на плочите и почистването на обекта. Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП – София и председател на районната организация на социалистите във „Връбница“ Станислав Младенов.

Идеята за възстановяването на счупената плоча беше именно на социалистите от „Връбница“. Тя беше подкрепена от Градския съвет на БСП – София и в крайна сметка обещанието, което беше дадено преди около два месеца, вече е реализирано. Така Паметникът на Съветската армия може да посрещне празничния 9-ти май обновен и почистен.

„Надявам се да не бъдат допуснати нови вандалски прояви. И оттук нататък да мислим заедно с Областната управа и със Столична община как да ремонтираме и да укрепим цялостно монумента, коментира Иван Таков. – Това място е любимо на столичани от всички възрасти и трябва те да бъдат спокойни, когато го посещават“.Иван Таков изрази задоволството си, че пред Паметника на Съветската армия днес дойдоха граждани да изразят подкрепата си за решението да бъде възстановена плочата.

„Благодаря сърдечно на всички, които предложиха да се включат и помогнаха по най-различни начини да се справим с тази наша кауза, каза председателят на БСП – София. – Благодаря и на Станислав Младенов и на социалистите от „Връбница“, които се справиха с поетия ангажимент и с упоритост и постоянство реализирахме заедно идеята“.Лидерът на столичните социалисти добави, че смисълът на паметниците е да пазят историята.

„Ние разбираме този смисъл, затова не демонтираме монументи, изградени от нашите предци, а ги съхраняваме, каза Иван Таков. – Разрушителното мислене и деструктивното поведение нямат бъдеще. Те обричат онези, които ги демонстрират, да повторят грешките от миналото. Наша отговорност е да не допуснем това“.Задоволство от добре свършената работа изрази и Станислав Младенов.

„Цялата организация и работата по възстановяването на плочата не бяха лесни, но със съмишленици и упоритост успяхме и се вписахме в планираните срокове, коментира той. – Удовлетворението ни от добре свършената работа е огромно. Благодаря на всички, които ни помогнаха!“.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *