Мечка се разходи из столичния квартал Владая (Видео)

Мечка се разходи в софийския квартал квартал Владая. Според експертите животното е младо. 

Запис от видеокамери, разпространен в социалните мрежи, показва тичаща мечка в столичния квартал Владая.

Животното, което според експерите е младо, е слязло от планината, за да търси храна. Заснето е от охранителни камери в центъра на Владая и околните улици около 6 часа на 3 май.

Първоначално мечката преминала покрай автобусната спирка, където вече е имало чакащи пътници. След това попада в обсега на фаровете на лек автомобил. Стреснато от светлината, животното хуква към страничните улици.

Минути по-късно друга камера заснема как мечката притичва пред погледите на двама ранобудни жители на Владая, които стоят на тротоара и си говорят. Виждайки животното, мъжете се отправят към колите си, но от кадрите се вижда, че мечката е по-уплашена от самите тях и дори не се спира.

„Това е едно младо животно, което си търси мястото и затова е предприело един поход, за да може да се разсели и е попаднало в границите на населеното място. През нощта е спокойно. Няма движение. След като тръгват колите и хорат, то се плаши и се връща в гората“ коментира пред bTV Никола Дойкин, експерт към Природен парк Витоша.

Според него на Витоша има живеят около 15 мечки. Ако мечето отново се озове в града, то ще бъдат предприети мерки, за да бъде върнато в по-отдалечена част на планината.

Долу може да видите видео от случката:

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *