Миналото на Земята, бъдещето на човечеството

11 май, 14:30 – 15:45 ч., Зала Космос, в партньорство с А1

Място: София Тех Парк; Цена: 5 лв.

За първи път пред българска публика на Софийския фестивал на науката, около месец преди неговата 60-годишнина, световноизвестният китайски фантаст Лиу Цъсин ще сподели мисли за фантастиката, науката, човешката цивилизация и бъдещето й. За най-известната му трилогия – Земното минало, за писателите, които са му повлияли, за екранизациите на романите му и още много други интересни теми с него ще разговарят д-р Александър Попов, преподавател в Софийския университет, изследващ съвременните фантастични утопии, автор и редактор в портала за фантастика и фентъзи ShadowDance, и преводачът на трилогията на български Стефан Русинов.



Срещата ще се излъчва на живо през интернет единствено за зрителите в залата. На китайски с превод на български език.

След срещата в кафе-книжарницата ще можете да вземете автограф от преводача на трилогията Стефан Русинов.

Трилогията „Земното минало“ е явление в съвременната научна фантастика със заявката бързо да стане класика. От появата на първата книга – „Трите тела“, издадена от „Колибри“ през 2020 година, цялата поредица се радва на растящ брой ценители у нас, след като вече е постигнала зашеметяващ успех в Китай и в цял свят. Лиу Цъсин е деветкратен лауреат на китайската национална награда за фантастика „Галакси“, първата книга – „Трите тела“, му носи награда Хюго през 2015 г., а за третата – „Безсмъртната смърт“, е отличен с награда Локус през 2017 г. Носител е и на наградата Артър Кларк през 2018 година.

Събитието се осъществява в партньорство с Институт Конфуций и издателство „Колибри“. Цялата програма на тазгодишното издание на Софийския фестивал на науката може да разгледате тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *