85% от милионерите използват това, за да спестят пари от хранителни стоки

Хранителните стоки представляват повече от 10% от разходите на средния американец, според проучване на The Ascent. Така че намаляването на сумата, която харчите в касата, може да бъде добър начин да компенсирате нарастващите разходи за живот. Добрите новини? Има един инструмент за спестяване на пари, използван от богати хора, който всички можем да приемем: пазаруване със списък.

Според проучване на Ramsey Solutions за навиците на милионерите, 57% от тях правят списък и донякъде се придържат към него. Други 28% правят списък и винаги се придържат към него. Само 15% от анкетираните милионери изобщо не използват списък.

Защо да направите списък?

Колко от нас могат да кажат, че никога не са купували случайно екстри от артикули, които вече сме имали у дома? Или сте купили продукти, които в крайна сметка се развалят в задната част на хладилника? Или да се нахвърлим върху нещо, от което не се нуждаехме или дори наистина искахме? Списъкът за пазаруване помага да се избегнат всички тези проблеми. Плюс това, това може да означава по-малко пътувания до магазина, период.

Казано по-просто, супермаркетите са предназначени да ви насърчат да харчите пари. От умело поставени продукти до внимателно подбрани миризми, мениджърите на магазините са експерти, за да ви накарат да се разделите с парите си. Мислете за списъка като за чар срещу магьосничеството в супермаркета.

Ето някои други предимства на списъците за пазаруване:

  • По-лесно е да управлявате бюджета си: Опитайте да изчислите разходите за артикулите във вашия списък. Не е нужно да е супер точна, но достатъчно, за да ви даде груба представа. Ако планирате да похарчите $ 100 на седмица за хранителни стоки и вашият списък възлиза на над $ 150, може да се наложи да направите някои съкращения. Това е по-лесно да се направи, преди да напълните количката си или да стигнете до касата.
  • Можете да използвате по-добре приложения и купони: Няма смисъл да събирате купони, ако не ги използвате. Поръчайте ги по дата и ги поставете в списъка си за пазаруване, така че да купите правилните артикули. По същия начин някои приложения за връщане на пари изискват от вас да активирате офертата, преди да стигнете до магазина. След като направите това, списъкът означава, че няма да забравите какво сте планирали да купите.
  • Тя се вписва добре с план за хранене: Независимо дали обичате или мразите планирането на храненето, това е добър начин да спестите пари и да намалите хранителните отпадъци. Ако домашните ви навици не се вписват лесно в ежедневните планове за хранене, не се отказвайте напълно от идеята. Запасете се със скоби и имайте гъвкав график, който можете да адаптирате към движенията на семейството си.

Това не са единствените причини, поради които толкова много милионери използват списъци за пазаруване. Пазаруването със списък е част от спестяващия начин на мислене – такъв, който се интересува къде отива всеки цент и не иска да губи пари за маловажни неща. Изграждането на богатство е свързано с увеличаване на разликата между това, което харчим и това, което печелим. Ако можете постоянно да намалявате разходите си за хранителни стоки, ще имате повече пари в банковата си сметка за други финансови цели.