Kaufland България отбелязва Международния ден на пчелата

Ритейлърът е партньор на събитието за трета поредна година в контекста на дългогодишната си стратегия за опазване на световното биоразнообразие

Kaufland България отбелязва за трета поредна година Международния ден на пчелата с участие в еднодневен тематичен фестивал, посветен на опазването и отглеждането на пчелите. Събитието ще се състои на 20 май на голямата поляна откъм кв. Гоце Делчев в Южния парк. Целодневният фестивал се организира от „Истински мед“ по случай Международния ден на пчелите и има за цел да създаде по-голяма информираност за ползите от пчелите и значението на тяхното опазване. Kaufland e партньор на фестивала в контекста на дългогодишната си стратегия за опазване на световното биоразнообразие.

Събитието е със свободен вход, ще започне в 10 и ще продължи до 17:30 часа. То ще предложи поредица от активности за посетителите от всякакви възрасти: Куклено представление „Медената питка“от парти агенция „Джули Марули“, детски кът с работилници и игри, в които най-малките да се научат как да сглобяват детски книжки за пчелното семейство и да и да си направят диадема-пчела. Всички възрастни, семейства и приятели ще имат възможност да изградят дом за диви опрашители и да дегустират различни видове мед на място.

В рамките на фестивала ще бъдат връчени и дипломите на втория випуск на „Пчеларски университет“, който Kaufland България подкрепя. Целта на „Пчеларски университет“ е да помогне на начинаещите да стартират в занаята, както и да създаде платформа на взаимопомощ на изкушените от пчеларството в цялата страна.

Международният ден на пчелата се отбелязва от 2018 г. по инициатива на Словенската асоциация на пчеларите и е одобрен от ООН в края на 2017 година. Той цели да информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти, както и по въпросите, свързани със защитата на застрашените от изчезване пчели.

Подкрепата за фестивала е част от поредицата активности, посветени на биоразнообразието и опазването на пчелите, които Kaufland България традиционно реализира. Компанията е съмишленик на каузата за популяризиране на пчеларството у нас, защото тя дава възможност за конкретен принос за опазване на биоразнообразието и по-специално на пчелите у нас.

Веригата има ангажимент за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи рамо до рамо със своите доставчици да използват предимно биологични препарати и да спазват и прилагат Етичен кодекс за бизнес партньори по веригата за доставки на Kaufland. Ангажиментите на компанията са обобщени и публикувани в „Доклад за прозрачност Цветя&Растения“ и „Доклад за прозрачност Плодове & Зеленчуци“. Kaufland България целенасочено включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите.

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *