Бреговете на Италия са завзети от суперяхти

 

Край бреговете на Италия има повече суперяхти от където и да е било по света в момента. И като се имат предвид последните новини за Джеф Безос и Леонардо ди Каприо, можем спокойно да кажем, че летният сезон вече е започнал за най-богатите.

123-метровата „Golden Odyssey“, която бе продадена на търг през 2022 г., след като бе собственост на саудитския принц Халид бин Султан ал Сауд, е най-най-голямата от флотилията покрай италианското крайбрежие. На второ място е „Lady Jorgia“ със своите над 115 метра – някога притежание на канадския милиардер Патриг Довиджи, съобщава Bloomberg.

При други обстоятелства 144-метровата яхта „А“, свързвана преди с руския милиардер Андрей Мелниченко, би била на първо място, но в момента плавателният съд е собственост на дискреционен тръст, управляван от независим попечител, според говорител на бизнесмена. В момента та е на котва и поддръжката ѝ струва около 900 хил. долара на месец, обгрижвана от 20 души екипаж.

Намиращите се в момента край бреговете на Италия 259 яхти са два пъти повече от броя им преди три месеца, след като много плавателни съдове преминаха годишната си миграция от САЩ и Карибите през април, откривайки средиземноморския яхтен сезон.

Гран при на Монако, както и кинофестивалът в Кан привлякоха богатите миналия месец и оттогава яхтите не са отплавали.

Броят на яхтите се увеличава в почти всяка средиземноморска държава – в Гърция те са 235, при 217 във Франция, 150 в Испания и 94 в Турция. В същото време тези в САЩ намаляват до 159. Това показват данни, събрани от Bloomberg, IHS Markit и Genscape.

По-рано тази седмица основателят на Amazon.com Джеф Безос бе забелязан в Портофино на борда на яхтата „Koru“. Леонардо ди Каприо пък бе забелязан на яхта по крайбрежието на Амалфи.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *