Гешев не иска изслушване, депутатите решиха друго

Комисията по правни въпроси на парламента гласува единодушно с 22 гласа дневния си ред, в който е включена точка, предвиждаща изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Точката е включена след настояване на Гешев да бъде изслушан на закрито заседание в пленарната зала на Народното събрание (НС) във връзка с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

Председателят на правната комисия Стою Стоев информира народните представители, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което се заявява, че той има служебен ангажимент пред днешния ред и по възможност да се насрочи друго заседание, на което да бъде изслушан.

Стоев каза, че точката следва да отпадне, но Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че точката трябва да остане в дневния ред, тъй като ангажиментите на главния прокурор са му били известни, когато е изпратил писмо до НС, с искане да се проведе изслушване.

Според Атанасова, докато се стигне до точката с изслушването, която е последна, ако „от прокуратурата все пак пристигне представител, така че да се докладват всички теми, които прокуратурата желае да обсъди с нас, ние с ангажираност ще изслушаме и ще участваме в дебата“.“След като първо обяви публично и в официална кореспонденция до Комисия по правни въпроси желание да бъде изслушан, днес главният прокурор Иван Гешев не се яви пред народните представители. Председателят на Комисията Стою Стоев отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор. Представители на Продължаваме Промяната-Демократична България настояват изслушването да се проведе в кратък срок“, съобщиха в страницата си във Фейсбук от „Продължаваме промяната“.

Източник: БТА, Константин Костов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *