Гроздан Караджов: Това правителство е пералня на политически съвести

Сегашната коалиция е правителство на лицемерието. Това е най-голямата политическа лъжа, която е правена досега. Хората, които чакаха промяната на този модел бяха втрещени, всички са замлъкнали и няма някакъв ентусиазъм и надежда към това правителство – това коментира в студиото на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“ Гроздан Караджов от „Има такъв народ“. Има тотален стрес от това, което се направи – да си легнеш в леглото с врага си, със своя политически противник, когото си отричал и каквото си се клел в предизборната кампания. Такова нещо не сме виждали досега. Това е първият опит – правителство на лицемерието няма как да издържи дълго, каза Караджов.

 

Според него, преговорите за съставяне на кабинет с БСП, ИТН, евентуално и с ДПС, са били имитационни. На ГЕРБ им трябваше да покажат, че има и друга възможна коалиция пред ПП, за да ги притиснат повече и да извоюват повече отстъпки от тях. План Б се нарича тактика на ГЕРБ по спечелване любовта на ПП. И успяха. Размива се границата между управляващи и опозиция, допълни Гроздан Караджов и уточни, че ще бъдат твърда опозиция на този кабинет.

Във връзка със записа на Радостин Василев, той коментира, че в него много ясно става дума за изпиране, т.е. целта на този кабинет е изпиране:

В момента върви сериозен процес на изпиране на ГЕРБ и ДПС и това правителство на лъжата е преди всичко пералня. Пералня на политически съвести и в едната и в другата посока.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *