Даниела Машева поема поста на Гешев

Докато Иван Гешев е в Страсбург, стана ясно, че Даниела Машева – негов заместник във Върховна касационна прокуратура, е приела да поеме поста му, съобщава Tribune.bg, позовавайки се на източник от прокуратурата. Тя ще бъде изпълняващ длъжността до избор на нов главен прокурор.

ВСС освободи Гешев с 16 гласа „за“ и само 4 „против“.

„Гешев не е казвал, че има 150 записа с магистрати и политици“, заяви Машева пред ВСС. Днес тя бе поканена, за да изясни какво е било емоционалното състояние на главния прокурор по време на пресконференцията на 15 май, на която скъса оставката си и обеща, че ще довърши мандата си, както и на служебна оперативка час по-рано, на която заместниците на главния прокурор са слушали запис на разговор между Гешев и члена на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев.

Главният прокурор Иван Гешев предпочете да напусне преждевременно заседанието на ВСС, на което беше гласувана оставката му с 16 гласа „за“ срещу 4 „против“.

По предварителна информация срещите му в Страсбург се очаква да приключат утре в ранния следобед.

Първата среща е обявена за 9 сутринта, но тогава се очаква да започне и заседанието на комисията LIBE, така че вероятно разговорът с хърватския евродепутат от Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ладислав Илчич ще бъде преместен след заседанието.

 

Източник

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *