Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за награди

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2023 г., съгласно Статут на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение №344 от 22.06.2017 г. на Столичен общински съвет. Наградите се връчват в Деня на София – 17 септември.

Предложенията се приемат до 14 ЮЛИ 2023 г., включително, в областите:

– Литература;
– Театър;
– Музика;
– Визуално-пластични изкуства;
– Художествена фотография;
– Кино;
– Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда;
– Критика и журналистика в областта на културата;
– Танцово изкуство;
– Фолклорни сценични изкуства;
– Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства,
както и за
– Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града, за периода 1 юли 2022 г. – 1 юли 2023 г.

Документи се приемат само по електронен път на https://kultura.sofia.bg/awards/.

Предложението трябва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/ концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Статутът за наградите ще намеритe на страницата за култура „Арт София“ (https://artsofia.bg/bg), в раздел „Арт Конкурси“.

 

ИЗТОЧНИК