Ивайло Вълчев: Ставаме свидетели на странни неща – управляващата партия протестира сама срещу себе си

Ставаме свидетели на странни неща – управляващата партия е недоволна от нещо и протестира сама срещу себе си. Има война на два центъра на властта в момента. Това каза депутатът от ИТН Ивайло Вълчев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

ИТН не подкрепя никой в парламента. Там е като двигател за взимане на работещи и прагматични решения, заяви той. Партията подкрепя всяко добро предложение за страната и очаква ИТН да бъдат подкрепени, когато те на свой ред имат конструктивни предложения.

Според Вълчев, за да се успокоят страстите в съдебната система, не е необходимо да се стига до конституционни мнозинства или свикване на Велико народно събрание. От ИТН предлагат главният прокурор да има само двама заместници, общи събрания между системите на прокуратурата и следствието, прекратяване на практиката за командироване на обвинителите.

За председателите на БНБ, НЗОК и Сметната палата Вълчев каза, че ще изчакат да чуят аргументи, преди да решат кого да подкрепят, а може да предложат и свои кандидатури.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *