Иво Христов: Ако някой твърди, че президентът и главният прокурор са в един лагер, то там са всички останали българи

Ако някой твърди, че президентът и главният прокурор са в един лагер, то там са всички останали българи, вкл. собствените им избиратели. Това коментира в БНТ, „Денят започва с Георги Любенов“ евродепутатът Иво Христов.

 

Бунтът преди 3 години започна с десанта на прокуратурата в президентството. И съдът оправда г-н Милушев, който беше обект на онзи обиск. Президентството и неговите сътрудници се оказаха невинни. Как може някой да свързва тези две фигури, освен за пропагандни нужди? Но тъй като приказките за исторически компромис, зад които се крие това кръвосмешение между ПП и ГЕРБ не хващат дикиш, затова се налага да се пускат такива пропагандни димки. Ако има компромис, той е от страна на Борисов и Пеевски, тъй като и двамата бяха нарочени за мафия. Борисов победи на изборите и сега е принуден под заплахата от Магнитски и други инструменти отвън да се коалира с някогашния си кръвен враг. Докато от другата страна имаме абсолютна загуба на морална и политическа достоверност. Тези хора, които дамгосват, се прегърнаха с хората, които наричаха мафия и заедно ще пишат Конституцията, подчерта Христов.

Според него, ако Висшият съдебен съвет освободи главния прокурор Иван Гешев, президентът има конституционни основания да изчака произнасянето на Конституционния съд преди да подпише указа.

Познавам президента като много стриктен легалист, той се лепи за буквата на закона и я следва неотклонно, посочи той.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *