Как да резервирате почивка без да ви измамят

Запазвайте места за настаняване в Гърция само в директна и проверена комуникация с тях, през познати за вас местни или интернационални платформи за резервации, както и чрез утвърдени български или чужди турагенти и туроператори.

Това съветват от проекта „Ние, потребителите“ по повод стотици случаи на измамени туристи, превели пари на фалшиви гръцки сайтове.
Съюзът на потребителите в южната ни съседка съобщи, че схемата се реализира чрез създаване на „огледални сайтове“ на хотели, след което започва приемането на плащания онлайн.

Преди да преведете парите, проверете кой реално стои зад сайта и дали са истински данните за контакт – телефон, имейл, пощенски адрес и др. За целта потърсете още резултати в интернет и пряка връзка с представител на хотела чрез телефонно обаждане или имейл, в които да направите допълнителни проверки. Непременно се уверете, че предоставената банкова сметка ще отведе парите ви в хотела, който трябва да ви очаква впоследствие, а не в портфейла на хакера, създал „сайт-двойник“.

Ако запазвате настаняване чрез платформа за резеравции, вижте дали посредникът притежава удостоверение за турагентска или туроператорска дейност от Министерство на туризма в Гърция или в съответната страна, където е регистрирана фирмата.

 

istock
istock

 

Разгледайте за отзиви от други потребители, които може да са ползвали услугите на търговеца скоро или трайно през годините. Обадете се или пишете на хотела, който планирате да резервирате, за да попитате работи ли с тази платформа, съветват още от „Ние, потребителите“.

Препоръките важат и при запазване на хотели и квартири в България и всяка друга държава.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *