Пожар в склад за военни материали на Емилиян Гебрев е предизвикал взривовете край Карнобат

Пожар в склад за военни материали собственост на оръжейния бос Емилиян Гебрев е предизвикал взривовете край Карнобат. Инцидентът е станал 45 минути след полунощ. Преди една година отново пожар предизвика взрив в друг склад само че за боеприпаси на същото място. Сега помещението, в което е избухнал пожара е изгоряло напълно. Няма пострадали.В склада е имало военни материали за производство на отбранителни продукти, каза ексклузивно за БНР Емилиян Гебрев:“Някъде около полунощ – в 00:45, един непонятен силен пожар избухва. Слава Богу, че няма наранен човек, слава Богу, че няма обгазен, няма нищо. Всичко е наред.  Естествено, в склада нали го няма, но това не е най-важното. По-важното е, че с хората всичко е наред. В склада е имало военни материали и поради тази причина не е имало класическите взривове, които са с боеприпаси, дълго време продължават и летят на най-различни посоки. Няма такова нещо“.

До момента не е ясна причината за настоящия пожар в склада за боеприпаси, който горя и преди година

„Това е непонятно нещо, което се е случило. Както и предишният пожар беше абсолютно непонятен и странен. Това е, което знам. Нищо повече не знам, защото нито са ме информирали разследващите за досега какво е било, нито е имало някакъв разговор с тях, нито нищо. А пък това е от няколко часа“, коментира още Гебрев.

Районът около взривения склад е ограден и недостъпен. Складовете за военни материали и боеприпаси се намират на 6-7 километра от Карнобат в местността „Погребите“.

От бургаската полиция заявиха, че случаят се разследва от ДАНС.

За бТВ представител на фирмата заяви, че вероятно става дума за саботаж, както и че пламъците са тръгнали отвън.

По публикацията работи: Георги Николов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *