Къде в София са най-ниски цените на имотите

По данни на последното преброяване в „Люлин“ живеят близо 125 000 души. Това го прави по-многолюден от доста областни градове в България. В района обаче продължава да се строи.

Според брокера Антон Илиев, повечето хора, които се насочват към имоти в района, търсят панелни блокове.

При тези жилища има и най-голямо предлагане на пазара.„Знаете – „Люлин“ се смята за една от спалните на София. Това е така заради големия брой панелни блокове. Интересът на купувачите е насочен по-скоро към малките жилища, гарсониерите и двустайните апартаменти. Новото строителство изостава доста откъм интерес, защото то е по-скъпо. Това е по-„бюджетен“ квартал, може би един от най-евтините в София“, обясни брокерът пред БНР-Радио София.

Той обърна внимание, че „Люлин“ като инфраструктура е много добре уреден – метрото стартира именно от този квартал. От друга страна, жителите му са далече от повечето работни места в София.

 

istock
istock

Има недовършени сгради в района, но те но те не са много и са по-скоро от 2009-2010 г., когато имаше неоправдан строителен бум.

 

Има голям дефицит на гаражи. Предлагането е оскъдно в панелните и ЕПК блоковете по подразбиране. Няма нито надземни, нито подземни гаражи, нито пък паркоместа има гарантирани към тях. Свободното паркиране пред блока създава затруднение.

Цените на имотите са едни от най-ниските в София.

Панелните гарсониери, които са средно около 40-46 кв. м. варират между 60 и 90 хиляди евро. Двустайните панелни апартаменти са с цени между 75 000 и 105 000 евро, като конкретни оферти стигат до 140-150 хиляди за луксозно ремонтирани апартаменти, тристайните се предлагат за 100 000-140 000 евро.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *