Огромен интерес към матурите в УНСС

162 зрелостници се явиха в УНСС на първия от двата допълнително обявени предварителни изпити във формат на Държавен зрелостен изпит (матура) по български език и литература, при които резултатите ще се зачитат за кандидатстване в нашия университет. Следващата дата е 25 юни.

„Добре дошли в нашия университет! УНСС има 103 годишна история и традиции в обучението, но е модерен университет, лидер в дигитализацията. Университетът предлага съвременни и иновативни специалности. Имате възможност да избирате от 53 специалности в различни области на икономиката, правото, журналистиката, социалните и политическите науки и социологията. Разкрихме и нови бакалавърски програми в областта на информатиката и педагогиката“, поздрави средношколците зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Матилда Александрова и обърна внимание, че срокът за подаване на документи за прием в университета е до 30 юни, както и че УНСС поддържа най-ниските студентски такси сред всички университети в България. Тя припомни още, че при подаването на документите е много важно кандидат-студентите да подредят специалностите според желанията си.

Бъдещите кандидат-студенти имаха възможност да тестват знанията си по изпитните въпроси, организирани в три модула. Включени бяха задачи с избираем отговор, с кратък свободен отговор, с разширен свободен отговор и задачи за създаване на текст.

Теодор Колев, ученик от 157 Гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо” (на снимката долу) изтегли изпитната тема Вариант № 2 от 3 възможни.