Парти и след него душ на 10 000 м височина срещу 13 хиляди долара на час

Забравете за купоните на земята: супербогатите вече могат да се забавляват на 10 000 м височина, след като хотелиер-мултимилионер в Дубай пусна в небето 9H-FIVE – „петзвезден парти самолет“, съобщава The Guardian.
Кабир Мулчандани, основател и председател на групата за луксозни хотели FIVE, твърди, че е превърнал Airbus ACJ TwoTwenty в парти зона, допълнена от легло с кралски размери и душ.
Самолетът побира 16 души и се предлага под наем за 13 000 долара на час.
Новата услуга идва в момент, в който индустрията на частните самолети е подложена на нарастващ натиск заради емисиите си. Въпреки че частните пътувания представляват само 4% от световния авиационен пазар, те произвеждат около 10 пъти повече парникови газове на пътник, според изследвания, отбелязва The Guardian. Климатичните емисии от частната авиация са се увеличили с близо една четвърт след пандемията, когато полетите от всякакъв вид почти бяха прекратени в много страни за продължителен период, посочва още изданието.
9H-FIVE
Алоки Батра, главен изпълнителен директор на FIVE Hotels and Resorts, коментира, че самолетът е бил използван през последните дни от известен професионален футболист за полет от Близкия изток до Мадрид и че компанията има най-малко шест резервации през следващите месеци.
Запитан за самоличността на футболиста, Батра казва: „Не мога да кажа името, но знаете, че не е нужно да сте Айнщайн, за да разберете кои ще са клиентите на тази цена.“ Той описва клиентската си база като хора, които „очевидно са наистина богати“ и които искат „да се насладят на парите, докато са живи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *