Песков: Да не забравяме, че наводненията в Херсонска област са причинени от саботажа на Киев

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков призова да не забравяме, че тежките наводнения в Херсонска област възникнаха заради организирания от Киев саботаж в Каховската водноелектрическа централа, съобщават руски медии.

„Всеки път трябва да помните, че това внезапно разрушително наводнение беше причинено от саботаж от украинска страна или по-скоро от факта, че украинската страна взриви Каховската водноелектрическа централа – подкопа язовира“, добави Песков.

„Руската ядрена индустрия е готова допълнително да докаже предимствата си на тези, които се интересуват от сътрудничество. Формирането на конкурентните предимства на руската атомна индустрия се проведе на световния пазар в условията на жестока конкуренция. Именно в резултат на тази жестока конкуренция руската атомна индустрия доказа водещата си позиция. Те са доста силни. Нашата ядрена индустрия е готова да продължи да доказва своите предимства“, каза още Песков в отговор на въпрос колко конкурентоспособна ще бъде руската ядрена индустрия на фона на изявления от Лондон и Вашингтон.

Песков добави, че нелоялната конкуренция предизвиква загриженост за Руската федерация: „Що се отнася до нелоялната конкуренция, трябваше да се справяме с нея повече от веднъж, за съжаление. Да, това е, което предизвиква нашата загриженост. Но ние сме наясно, че, за съжаление, редица държави не пренебрегват нищо в хода на конкуренцията на международните пазари.“

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *