Победа за Димитър Янакиев

Топ състезателят на Бадминтон клуб Ракет Спийд в Община Елин Пелин Димитър Янакиев стартира с много важна победа в първия си мач на
Европейските игри в Полша European Games Kraków-Małopolska 2023 срещу номер 9️⃣2️⃣ в световната ранглиста – Данило Боснюк (Украйна).

След изключително оспорван и напрегнат мач и 64 минути бадминтон на високо темпо, Янакиев затвори мача с феноменална игра особенно в третия решаващ гейм:
Dimitar Yanakiev и Danylo Bosniuk
21:6/16:21/21:19
Състезателят на Бадминтон клуб Ракет Спийд представя България в дисциплината мъже единично. Той е в група G и ще се изправи срещу още двама състезатели. Най-добрите двама от всяка група излизат от групите и продължават напред към финалите!
Всички мачове на Димитър Янакиев са публикувани на този линк и могат да се следят онлайн: https://bwf.tournamentsoftware.com/…/687757A…/player/140
Европейските игри по бадминтон се провеждат в Jaskolka Arena Tarnow и ще продължават цяла седмица. В надпреварата участват близо 1️⃣6️⃣0️⃣ състезатели от цяла Европа, които се борят не само за медали, но и за титлата от Европейското първенство и за важни квалификационни точки за Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж през 2024 г.