По-скъпо паркиране на морето това лято

Паркирането и медицинските услуги по морето – по-скъпи това лято. Това показва проверка на NOVA в началото на активния сезон по Черноморието.

Туристите се оплакват от солени такси, повече платени зони и липса на свободни места за престой на колите.

Все повече хотелиери начисляват такса „паркинг” извън цената на нощувките, а непредвидените разходи за туристите растат значително.

Сметката за морето тръгва нагоре още преди да стъпим на плажа. Освен традиционния бюджет: за нощувки, храна, пътуване и плажни принадлежности, трябва да предвидим и други: за паркинг, придвижване в курорта и медицинско обслужване.

И на север и на юг – сините зони и платени паркинги са с нови, по-високи цени. Ден паркиране средно ни струва между 12 и 30 лв. За платените зони: таксите са между 1 лев и 4 лева на час, а репатрирането с паяк средно е 70 лв.

По-скъпо е и медицинското обслужване по курортите това лято: като първичният преглед в частните центрове започва от 90-100 лв.

Колко пъти неочакваните такси могат да оскъпят цената на почивката?

Повече гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *