Пускат двуетажни остъклени автобуси до парк Врана

Столична община пуска двуетажни остъклени автобуси по излетната линия от пл. Орлов мост до парк Врана. Това съобщи Карлос Контрера – председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет

Първият курс ще е на 24 юни. Автобусна линия Х50 ще се движи в почивните дни с работно време от 9:30 до 17:30 ч. Първият курс от пл. Орлов мост ще е именно в 9:30, а последният курс от парк „Врана“ е 17:05, пояснява още общинският съветник. Пътуването в една посока ще е 20 минути, като по маршрута си линията ще обслужва спирките „Хотел Плиска“, „МБАЛ Света Анна“ и „Метростанция Цариградско шосе“.

„Връщаме една традиция. София има опит в експлоатацията на двуетажни автобуси, които са обслужвали автобусни линии в града. С доста усилия вървим към връщане на тази идея“, отбеляза Контрера.

По думите му тестове на терен от последните седмици са показали, че това решение е удачно. Автобусната линия 505 (Орлов мост – парк „Врана“) с решение на СОС се преномерира на Х50, като с индекс „Х“ вече ще се означават експресните линии в града.

Автобусна линия Х50 ще се движи в почивните дни с работно време от 9:30 до 17:30 ч. Първият курс от пл. Орлов мост ще е именно в 9:30, а последният курс от парк „Врана“ е 17:05, пояснява още общинският съветник.

„Надявам се столичани и гостите на града да ползват линията през идните топли месеци и да посетят парк „Врана“, който е едно бижу на парковото и градинско изкуство!“, отбелязва още Карлос Контрера.

Пътуването по новата линия ще става с всички превозни документи, издавани от Център за градска мобилност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *