Републиканци искат отстраняването от власт на Байдън

Лорън Бобърт, член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия, повдигна в Конгреса въпроса за отстраняване от власт на президента на САЩ Джо Байдън. Мотивът за искането за започване на процедура е неспособността му да изпълнява официалните си задължения за защита на границите на страната.

„Джо Байдън напълно се провали в конституционното си задължение да защити южната ни граница. Поради тази причина въведох разпоредби за импийчмънт в Конгреса, за да го отстраня от длъжност“, написа тя в Twitter.

Байдън е обвиняван в злоупотреба с власт и подпомагане на най-големия прилив на нелегални имигранти в историята на САЩ, заедно с рекордни нива на фентанил.

По-рано в интервю за Fox News тя призова членовете на Републиканската партия да използват мнозинството, което имат в Камарата на представителите, за да изпратят Байдън да подаде оставка възможно най-скоро.

В края на май членове на Камарата на представителите обявиха плановете си да представят разпоредбите за импийчмънт на президента.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *