СРЕДИЩЕТО НА ЛАБИРИНТА ВЕЛИСЛАВ Д. ИВАНОВ

На 9 юни излиза от печат новата книга на Велислав Д. Иванов, озаглавена „Средището на лабиринта”. Автор на впечатляващата корица е Дамян Дамянов.

 

Средището на лабиринта“ (168 стр., цена: 20 лв.) обхваща една новела и осем разказа, които ни отвеждат в парадоксален и естетизиран свят на маски, лабиринти и разнопосочни пътища. В този свят всяко разклонение е отдалечаване от изхода и приближаване към центъра, реалното, въобразеното и съновидението се преливат, творческият импулс е вик от болка, а въпросите остават разпръснати в пространството. В новелата, дала заглавието на книгата, творецът е заплетен в нишките на своите сюжети и мъчително търси пределите на писаното слово, както и на собствената си същност. Доказал таланта си на разказвач още с дебютната си книга, със „Средището на лабиринта“ Иванов отваря множество проходи за разбиране и за тълкуване и подканва към диалог за смисъла: на изкуството, на думите, на спомена, на Времето.

Велислав Д. Иванов (р. 1988 г.) е доктор по политически науки. Определя се като фланьор по призвание и екзистенциалист по убеждение. Негови текстове са публикувани в „Литературен вестник”, „Култура“, „К“, СВЕМА и др. Автор е на сборника с разкази „Образи и отражения” (ИК „Колибри”, 2017). Отличен е с Първа награда на Националния литературен конкурс „Рашко Сугарев” (2018). „Средището на лабиринта” е втората му белетристична книга.

Премиерата ще се състои на 13 юни от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64 в столицата. В разговора ще се включат филологът и преводач Георги Гочев и художникът Дамян Дамянов.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *